Historien om HGI Volley

Historien on HGI Volley

I 1972 oprettede Hillerød Gymnastik- og Idrætsforening den nuværende volleyballafdeling og klubben har således 50-års jubilæum i 2022.

Da klubben blev oprettet blev den i starten ledet af folkeskolelærere fra byens skoler. I starten var der ikke mange medlemmer, men da ledere og trænere jo havde gode forbindelser til skolerne, kom der flere spillere til ad den vej. HGI volleyball voksede hurtigt til et leje på 80 - 100 medlemmer.

I perioden 1972 til 1991 gennemgik HGI volleyball en rivende udvikling. Mange nye er kommet til, men det har altid været kendetegnende, at en del af "den gamle garde" fortsat har sin gang i klubben, hvilket vi fortsat sætter stor pris på.

I starten var det så som så med det sociale, idet afdelingens hold var spredt på byens forskellige haller. Men efter at alle hold har fået spilletid i Frederiksborghallen, er det sociale aspekt også kommet ind i afdelingen.

Klubbens hidtidige sportslige højdepunkt blev nået i 1982/83, da både dame- og herreholdet rykkede op i 1. division. Det var en udvikling som betød, at flere Hillerød borgere fik øjnene op for volleyball. Kort tid efter kunne Hillerød præsentere både et herrehold og et damehold i elitedivisionen.

I starten af 90'erne formåede klubben ikke at supplere eliteholdene med nye spillere som skulle tage over, hvilket betød at klubbens bedste hold langsomt rykkede ned til sit nuværende stade. Klubben har dog altid formået at holde humøret oppe trods nedrykningerne.

I 0'erne og op til i dag, er klubben vokset i størrelse og vi er i dag den største klub på Nordsjælland, nord for Farum/Holte.

Klubben har i dag (turneringen 2022/2023) 2 dame- og 2 herrehold i turneringen.

Dameholdene spiller i w. division og serie 2, mens herreholdene spiller i danmarksserien og serie 1.

Desuden har klubben yderligere to mix hold, samt Ramasjang hold for de yngste.